Sport/Darts
1616038
Darts

Wright wil 'meedogenloos en gemeen zijn'

Peter Wright en Gerwyn Price.

Peter Wright en Gerwyn Price.

Peter Wright wil in 2018 Michael van Gerwen gaan opjagen, zo bekende de Schot eerder dit jaar. In aanloop naar de eerste speelronde van de Premier League, die donderdag op het programma staat, maakte Snakebite bekend hoe hij dat wil gaan doen.

Peter Wright en Gerwyn Price.

Peter Wright en Gerwyn Price.

"Ik moet dit jaar meedogenlozer en gemener zijn", aldus Wright, die vorig jaar in de finale onderuit ging tegen Michael van Gerwen. De 47-jarige dartsclown miste destijds in de O2 Arena maar liefst zes wedstrijdpijlen.

"Ik wil dit jaar weer de finale-avond halen en dan zie ik het wel weer. Ik kijk er erg naar uit. Er zijn dit jaar een paar nieuwe gezichten. Ze moeten enkele grote namen opvolgen, het wordt interessant om te zien hoe ze dat gaan doen. Ze hebben de uitverkiezing echter verdiend, het komt wel goed." 

Wright doelde daarmee op het afscheid van 16-voudig wereldkampioen Phil Taylor, die dit jaar even als Adrian Lewis, James Wade, Jelle Klaasen, Kim Huybrechts, Dave Chisnall ontbreekt. Het zestal wordt vervangen door Gerwyn Price, Mensur Suljovic, Simon Whitlock, Daryl Gurney en de kersverse wereldkampioen Rob Cross. 

Wright neemt het tijdens zijn eersterondepartij in Dublin op tegen oud-rugbyspeler Price, die hij vorig jaar tijdens de finale van de UK Open nog versloeg. 

Lees HIER alles over de eerste speelronde van het WK darts.