Sport/Voetbal
1616700949
Voetbal

Coronarel in aanloop naar WK-kwalificatieduel Brazilië - Argentinië

Cristian Romero

Cristian Romero

Enkele uren voor het begin van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de aartsrivalen Brazilië en Argentinië in São Paulo (aanvang: 21.00 uur Nederlandse tijd) is een rel ontstaan over vier Argentijnse internationals, die bij Engelse clubs spelen.

Cristian Romero

Cristian Romero

De Braziliaanse gezondheidsautoriteiten hebben het niet nader genoemde viertal opgedragen onmiddellijk in isolatie te gaan. Het zou gaan om Emiliano Buendia, Emiliano Martinez (beiden Aston Villa), Giovani Lo Celso en Cristian Romero (beiden Tottenham Hotspur).

Volgens de Braziliaanse coronaregels dienen passagiers die in de afgelopen veertien dagen in Groot-Brittannië zijn geweest, bij aankomst in Brazilië eerst twee weken in quarantaine te verblijven. Volgens de Braziliaanse autoriteiten hebben de vier Argentijnen hun reisdocumenten onjuist ingevuld.

Het kwartet dient op last van de Braziliaanse overheid in isolatie te gaan en het land zo snel mogelijk te verlaten, zonder verder aan enige activiteiten deel te nemen.

De Argentijnse voetbalselectie kwam vrijdag in Brazilië aan, een dag na de zege in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela in Caracas (1-3).

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop