Sport/Voetbal
1616947082
Voetbal

Geen publiek, paar stadions, ploegen in aparte hotels

’Bijzonder plan om Premier League uit te spelen’

De organisatie van de Premier League werkt aan een bijzonder plan om het voetbalseizoen ondanks de coronacrisis toch te kunnen uitspelen. Volgens de Britse krant The Independent ligt het idee op tafel om in juni en juli de resterende wedstrijden zonder publiek te spelen in enkele stadions in Londen en in het midden van Engeland. De teams zouden dan allemaal enkele weken in aparte hotels moeten verblijven, afgescheiden van de buitenwereld.

De Premier League ligt in ieder geval tot eind april stil. De vrees bestaat dat clubs in financiële problemen als de competitie niet wordt uitgespeeld. De tv-inkomsten voor de twintig ploegen uit de Premier League zijn enorm, maar die zouden gedeeltelijk wegvallen als het seizoen nu stopt.

Volgens The Independent zijn de clubs het er al over eens dat de resterende 92 wedstrijden dan maar zonder publiek gespeeld moeten worden. De krant schrijft ook dat er steeds meer steun komt voor het plan om alle betrokkenen (spelers, staf, scheidsrechters en tv-producenten) gedurende twee maanden in isolatie te zetten. Ze komen dan alleen hun hotels uit voor trainingen en wedstrijden en ze zouden allemaal regelmatig getest worden op het coronavirus.

En hoe zit het met het Eredivisie-seizoen? Wie moet er kampioen worden en moeten seizoenkaarthouders worden gecompenseerd? Dat en meer in een bijzondere Kick-off podcast met chef voetbal Valentijn Driessen en Ajax-volger Mike Verweij. Luister ’m hier, hieronder of via je eigen podcast app.