Sport/Voetbal
1617167707
Voetbal

Club en autoriteiten vragen Liverpoolfans thuis te blijven

Fans Liverpool vieren feest.

Fans Liverpool vieren feest.

LIVERPOOL - Ook vrijdagavond en -nacht verzamelden fans van FC Liverpool zich in het centrum van hun stad om de donderdag behaalde titel te vieren. In een gezamenlijk statement hebben club, politie en stadsbestuur zaterdag een oproep gedaan de coronamaatregelen na te leven en thuis te blijven.

Fans Liverpool vieren feest.

Fans Liverpool vieren feest.

Via Twitter had burgemeester Joe Anderson al zijn zorg uitgesproken over de beelden op social media waarop te zien was hoe grote groepen voetbalfans feest vierden bij de Mersey Ferry-terminal in de haven van de Engelse stad. Donderdag waren al duizenden fans bij elkaar gekomen bij stadion Anfield om de titel, behaald nadat concurrent Manchester City had verloren bij Chelsea, luister bij te zetten. Vrijdag vaardigde de politie opnieuw een bevel tot verspreiding uit dat tot zondag blijft gelden. Veel hielp het niet.

„De afgelopen dagen hebben FC Liverpool, de politie en het stadsbestuur samengewerkt om de mensen eraan te herinneren dat deze regio nog steeds lijdt onder het coronavirus en gevraagd de titel veilig te vieren”, klinkt het in de verklaring. „Enkele duizenden fans kwamen vrijdag toch naar de Pier Head en sommigen negeerden de coronaregels en brachten de veiligheid van zichzelf en anderen in gevaar. Dat is onacceptabel. Het gevaar op een tweede golf van Covid-19-gevallen bestaat nog steeds. Pas als het veilig is zullen we samenwerken om een huldiging te organiseren waarbij iedereen aanwezig kan zijn.”

Het coronavirus heeft in Groot-Brittannië al geleid tot meer dan 300.000 besmettingen en ruim 43.000 doden.