Sport

Toronto FC rondt komst WK-finalist af

Van der Wiel: 'Ik heb winnaars nodig'

Door ANP

Toronto-aankoop Gregory van der Wiel.

Toronto-aankoop Gregory van der Wiel.

Clubwebsite Toronto FC

Toronto FC heeft Gregory van der Wiel officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst. 

Toronto-aankoop Gregory van der Wiel.

Toronto-aankoop Gregory van der Wiel.

Clubwebsite Toronto FC

De Canadese club die afgelopen seizoen kampioen werd van de de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie MLS is met Cagliari tot een akkoord gekomen over de transfersom voor Van der Wiel. "We zijn verheugd om Gregory te verwelkomen. Hij is een ervaren speler die bij grote Europese clubs heeft gespeeld", zegt directeur Tim Bezbatchenko van Toronto.

De 46-voudig international van Oranje kwam namens Cagliari tot slechts vijf wedstrijden in de Serie A, waarvan drie als basiskracht. De 29-jarige rechtsback beleefde daarvoor ook al een tegenvallend avontuur bij Fenerbahçe. In Turkije kwam hij vorig seizoen slechts sporadisch in actie.

Van der Wiel was eerder wel een vaste waarde bij Ajax en Paris Saint-Germain, waarmee hij heel wat landstitels en bekers veroverde. De Amsterdammer was ook basisspeler bij Oranje tijdens de WK-finale in 2010, waar de nationale ploeg de finale haalde. Van der Wiel speelde in september 2015 zijn laatste interland.

"Toen ik acht was, kwam ik bij Ajax en daar draaide alles om winnen", aldus Van der Wiel. "Bij PSG was dat ook zo, maar de afgelopen zes maanden zat ik bij een kleinere club en daar ontbrak die winnaarsmentaliteit. Ik heb toen echt geleerd dat ik winnaars om me heen moet hebben, spelers met dezelfde mentaliteit als ik. Daarom ben ik heel blij om bij dit kampioensteam aan te sluiten."

Bekijk de reactie van Van der Wiel hier:

 

Lees meer over