Nieuws/Sport
161973
Sport

Ultimatum van Everton-manager voor middenvelder

Koeman stelt zich hard op

Ronald Koeman stelt zich hard op.

Ronald Koeman stelt zich hard op.

Ronald Koeman heeft Ross Barkley in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt dat de middenveld snel een keuze moet maken over zijn toekomst. Anders mag de middenvelder nog deze zomer vertrekken bij Everton. 

Ronald Koeman stelt zich hard op.

Ronald Koeman stelt zich hard op.

Barkley heeft op Goodison Park nog een contract voor één jaar. Als de 23-jarige Engelsman niet wil verlengen, heeft Koeman geen zin om het hem door te gaan. 

"We gaan niet wachten tot augustus. We hebben een antwoord nodig: óf hij tekent bij, óf we gaan een andere speler aantrekken. Het bestuur is al lang bezig met hem. Ross heeft nog één week de tijd", aldus Koeman donderdag tijdens de persconferentie in aanloop naar het laatste thuisduel van het seizoen van The Toffees. 

Ross Barkley moet snel een keuze maken.

Ross Barkley moet snel een keuze maken.

De Nederlandse manager heeft het idee dat Barkley, die onder meer in de belangstelling van Tottenham Hotspur staat, zijn zinnen op een vertrek heeft gezet. "Als hij zo lang wacht met zijn besluit ga je twijfelen. En ik werk graag met spelers die willen blijven. Het is aan hem. Hij moet nu een beslissing maken."

Everton, dat zevende staat, speelt vrijdag tegen nummer vijftien Watford. Maarten Stekelenburg, die mist pas net weer eerste doelman was, mist het duel met zijn landgenoot Daryl Janmaat vanwege een blessure.