Sport/Voetbal
1619983538
Voetbal

Virgil van Dijk kan kerst thuis vieren: duel op Boxing Day afgelast vanwege corona

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

LONDEN - De organisatie van de Premier League heeft twee wedstrijden afgelast die voor tweede kerstdag op het programma stonden. Liverpool - Leeds United en Wolverhampton Wanderers - Watford gaan op Boxing Day niet door. Leeds en Watford hebben vanwege een golf aan coronabesmettingen binnen hun selecties te weinig spelers over.

Virgil van Dijk

Virgil van Dijk

Watford kon afgelopen week vanwege de coronagolf ook al niet spelen tegen Burnley en Crystal Palace. Leeds United speelde zaterdag wel, maar verloor met Nederlands jeugdinternational Crysencio Summerville als invaller met 4-1 van Arsenal.

Virgil van Dijk was er woensdagavond, toen Liverpool in de League Cup speelde tegen Leicester City (3-3, 5-4 winst na strafschoppen) niet bij. Hij testte vorige week positief op corona.

Opkomst omikron

De afgelopen weken werden al tal van wedstrijden in de Premier League uitgesteld vanwege de vele besmettingen door de opkomst van de omikronvariant. De clubs spraken begin deze week af dat ze door blijven spelen zolang per team minimaal dertien spelers en een doelman beschikbaar zijn.

Traditioneel wordt in Engeland volop gevoetbald op tweede kerstdag. Na de afgelasting van Liverpool - Leeds en Wolves - Watford staan zondag nog zeven wedstrijden op het programma voor Boxing Day.

Een verzoek van Everton om het duel van zondag met Burnley uit te stellen is volgens manager Rafael Benítez afgewezen. „We hebben zes geblesseerden en vijf spelers die besmet zijn met corona”, vertelde de Spanjaard. „Ik vind dit niet fair.”