1620410
Autosport

World Cup lonkt ook voor Coronel

Tom Coronel

Tom Coronel

In navolging van bekende WTCC-coureurs staat Tom Coronel op het punt naar de nieuwe World Touring Car Cup over te stappen. De 45-jarige Coronel die dertien jaar deel uitmaakte van het opgeheven FIA World Touring Car Championship (WTCC), is in onderhandeling met het Belgische Boutsen Ginion Racing dat twee Honda Civic’s gaat inzetten. 

Tom Coronel

Tom Coronel

Vorig jaar kwam hij al voor dit team uit in de TCR Benelux-competitie. Hoewel de raceroutinier aangeeft nog niet te hebben getekend en enkele sponsors te moeten raadplegen lijkt de overeenkomst een kwestie van dagen. Hij komt dan weer te strijden tegen de ex-WTCC-rijders Rob Huff en Mehdi Bennani (VW Golf GTi), Gabriele Tarquini en Norbert Michelisz (Hyundai i30 N), als ook Aurélien Panis (Audi RS3).

De World Cup is een fusie van het WTCC en TCR International en beslaat tien evenementen in Europa, Azië Afrika en Zuid-Amerika. Promotor Eurosport Events verklaarde dat het startveld van de World Cup uit 26 wagens zal bestaan.

Op 19 en 21 mei aanstaande komt het WTCR naar het circuit van Zandvoort als onderdeel van de Jumbo Racedagen met Max Verstappen.