Sport/Voetbal
162067561
Voetbal

Mooi gebaar Mandzukic: geen minuten, geen salaris

Mario Mandzukic

Mario Mandzukic

MILAAN - Mario Mandzukic, die in januari een contract voor zes maanden kreeg bij AC Milan, heeft zijn salaris van maart niet opgeëist na een blessure.

Mario Mandzukic

Mario Mandzukic

Dat heeft de club laten weten. De 34-jarige Mandzukic heeft tot nu toe nog maar vijf keer gespeeld voor de Rossoneri. Hij stond één keer in de basis tegen Rode Ster Belgrado, in de Europa League. Dat was ook zijn laatste wedstrijd, hij blesseerde zich toen aan zijn linkerdijbeen. Afgelopen weekend speelde hij tegen Parma (3-1) en hij zou zondag tegen Genoa kunnen starten in plaats van de geschorste Zlatan Ibrahimovic.

Mandzukic tekende in januari voor zes maanden met een optie voor nog een seizoen. Zijn salaris voor die zes maanden zou volgens de Italiaanse pers 1,8 miljoen euro zijn. AC Milan liet weten dat het loon van Mandzukic naar een stichting van de club gaat om „projecten voor jongeren in sociaaleconomische problemen” te steunen. „Dit uitzonderlijke gebaar toont de ethiek en het professionalisme van Mario Mandzukic”, zei clubvoorzitter Paolo Scaroni.

Bron: Het Nieuwsblad

Bekijk hier het programma en de stand in de Serie A

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo