Sport/WK voetbal
1621154431
WK voetbal

Toekomst als international op de tocht

Neymar treurt na: ’Dit gaat mij heel lang achtervolgen’

Neymar

Neymar

Neymar weet nog niet of hij international van Brazilië blijft. Dat zei de 30-jarige aanvaller van Paris Sant-Germain, nadat hij met zijn land op het WK was uitgeschakeld door Kroatië. „Het is nog te vroeg om iets over mijn toekomst te zeggen.”

Neymar

Neymar

„Ik gooi de deur op dit moment nog niet dicht”, vervolgde Neymar, die Brazilië in de verlenging nog wel op voorsprong had gezet. „Maar ik garandeer ook nog niet voor 100 procent dat ik terugkom. We gaan het zien. Ik ga er rustig over nadenken wat goed is voor mij en wat goed is voor Brazilië.”

Voor het toernooi in Qatar had Neymar al gezegd dat het vermoedelijk zijn laatste WK zou worden. Hij speelde in Qatar wegens een enkelblessure niet alle wedstrijden. Brazilië verloor vrijdag na strafschoppen van Kroatië.

Een dag na de grote teleurstelling heeft de steraanvaller op zijn social media zijn gevoelens de vrije loop gelaten. „Geen enkele nederlaag heeft mij zoveel pijn gedaan als deze”, zei de aanvaller van Paris Saint-Germain. „Dit gaat mij heel lang achtervolgen.”

Verwijten maakte hij niet. „Ons land had het verdiend om te winnen, de spelers hadden het verdiend. We hebben er alles aan gedaan, maar het mocht niet zo zijn. We hebben gevochten tot het einde en ik ben trots op mijn teamgenoten. Er was geen gebrek aan inzet.”