Sport/Tennis
1621354
Tennis

Haase onderuit, Fransen weer naast Oranje

Robin Haase

Robin Haase

Robin Haase heeft de tweede partij van Nederland in het Daviscupduel met regerend kampioen Frankrijk verloren. Richard Gasquet was met 6-4, 7-6, 3-6 en 7-5 te sterk. Hierdoor is de stand 1-1.

Robin Haase

Robin Haase

De Nederlandse tennissers begonnen het duel uitstekend. Thiemo de Bakker rekende in de eerste partij in drie sets (7-6, 6-3 en 6-3) af met Adrian Mannarino.

Aanvankelijk zou De Bakker aantreden tegen Lucas Pouille, de nummer zeventien van de wereldranglijst. De Fransman trok zich op de eerste speeldag echter terug. Mannarino was zijn vervanger. Hij staat acht plaatsen lager. De Bakker is de nummer 369 (!) van de mondiale ranglijst. Van het verschil op de ranglijst was tijdens de partij niets te zien. De Bakker rekende in Albertville zo vrij eenvoudig af met Mannarino.

Robin Haasse speelt voor Nederland de tweede wedstrijd van de dag. Hij moet het opnemen tegen Richard Gasquet die met de 33e plaats op de wereldranglijst negen plekken hoger staat. Zaterdag staat het dubbelspel op het programma. De Daviscup-ontmoeting wordt zondag afgesloten met twee enkelspelen.

"De eerste set won ik een beetje lucky. Daarna ging het goed en haalde ik de breaks. Mijn service liep goed.", stelde De Bakker na afloop tegenover Ziggo. Volgens de Nederlander, die heel weinig speelde in de aanloop naar het treffen met Frankrijk, brengt de Davis Cup altijd wat extra's met zich mee. "Ik doe het altijd met heel plezier en pas goed in het Daviscupteam. Daarom gaat het zo goed.'' Helemaal verrast was hij naar eigen zeggen niet. "Ik weet dat ik kan tennissen."

Haase - Gasquet

Haase trof met Gasquet de nummer 33 van de wereld. De Hagenaar staat negen plaatsen lager. Ook op het hardcourt van Albertville was het verschil tussen beide spelers klein.

Een breakpoint in de negende game was genoeg voor Gasquet om de eerste set te pakken. In de tweede moest er een tiebreak aan te pas komen, met 7-3 gewonnen door Gasquet. Haase brak de opslag van de Fransman in de derde set al in de derde game en herhaalde dat bij een 5-3-voorsprong.

Ook de vierde set leek op een tiebreak af te stevenen tot Gasquet in de elfde game een breakkans benutte. Haase verzuimde vervolgens een van de twee breakpunten te verzilveren waarna Gasquet de geschrokken titelverdediger op 1-1 kon zetten.

België

De Belgische tennissers leiden na de eerste dag van hun Daviscupduel met Hongarije met 2-0.