Sport/Voetbal
1624036421
Voetbal

’MRI nodig voor Midtsjø’

Hoofdbrekens voor Letsch én Jansen richting slotstuk play-offs

Thomas Letsch moet puzzelen

Thomas Letsch moet puzzelen

De spoeling blijft dun voor Vitesse-trainer Thomas Letsch, maar in de return van de play-off-finale tegen AZ heeft hij voorin wel meer opties. Nikolai Baden Frederiksen is teruggekeerd van een schorsing, terwijl Letsch ook weer over Adrian Grbic hoopt te beschikken. De Oostenrijker ontbrak donderdag door ziekte.

Thomas Letsch moet puzzelen

Thomas Letsch moet puzzelen

Schrijf je in voor de Voetbal Update en blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws.

De lijst van afwezigen is nog altijd lang met Jacob Rasmussen, Maximilian Wittek, Yann Gboho (allen geblesseerd), Eli Dasa (nasleep bruiloft), Dominik Oroz (dienstplicht) en Tomas Hajek (geschorst).

Voor AZ-trainer Pascal Jansen is er nog een sprankje hoop op de inzetbaarheid van Owen Wijndal. ,,Owen is vandaag op het veld geweest, dat is een positieve stap. Nu moeten we kijken hoe hij daar op reageert en of dat iets iets dat zaterdag een vervolg kan krijgen", aldus Jansen.

Verder is het hoogst onwaarschijnlijk dat Fredrik Midtsjø speelt vanwege een hamstringblessure en kan er eigenlijk wel een streep door de naam van de verdediger. ,,Later op de vrijdag ondergaat Fredrik nog een mri-scan. Er is wat schade, maar de mri moet voor complete duidelijkheid zorgen. Zo lang ik van de medische staf geen nee heb gehoord is er een klein kiertje, maar de voortekenen zijn niet gunstig. Er staat echter nog geen rood kruis door zijn naam."