Nieuws/Sport
1624997
Sport

Hordeloper Smet: 'Eindelijk de limiet!'

Koen Smet op archiefbeeld

Koen Smet op archiefbeeld

Koen Smet  heeft in het Zwitserse Magglingen voldaan aan de limiet op de 60 meter horden voor deelname aan de wereldkampioenschappen indoor, begin maart in Birmingham. De 25-jarige Smet snelde in een persoonlijk record van 7.65s. over de horden. De Atletiekunie heeft 7.70s als limiet gesteld.  

Koen Smet op archiefbeeld

Koen Smet op archiefbeeld

Smet reageerde dolenthousiast vanuit Zwitserland: ,,Eindelijk de limiet. Dit was al mijn elfde race dit indoorseizoen. Ik zit helemaal te trillen, strak van de adrenaline. Het ging het hele seizoen al goed, alleen die toptijd kwam maar niet.  Ik had met een paar Italianen afgesproken hier aan de start te verschijnen, zodat we veel tegenstand van elkaar hadden.  Nu hoeven we niet meer te jagen op de limiet. Dinsdag start ik nog in Düsseldorf, daarna neem ik wat rust op weg naar de NK Indoor (17-18 februari, red.). “

Smet kwam voor het laatst in 2014 aan de start van een internationaal toernooi, de WK Indoor in Sopot. Het jaar ervoor veroverde hij nog een zilveren medaille op de 110 meter horden bij de EK voor Beloften.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo