Nieuws/Sport
1625476342
Sport

Joost Luiten al na twee dagen uitgeschakeld op Dutch Open

Joost Luiten

Joost Luiten

CROMVOIRT - Joost Luiten is na twee dagen uitgeschakeld op de Dutch Open in Cromvoirt. De tweevoudig winnaar van de Dutch Open ging vrijdag, net als een dag eerder, rond in 72 slagen, precies op het baangemiddelde. Daarmee staat hij voorlopig op een gedeelde 86e plaats, waarbij alle golfers die 143 of meer slagen nodig hebben gehad waarschijnlijk de cut niet zullen halen.

Joost Luiten

Joost Luiten

De golfer sloeg in de tweede ronde op de golfbaan Bernardus in Cromvoirt een double bogey en twee bogeys en zette daar ook een eagle en twee birdies tegenover. Daarmee kwam hij op 72 slagen en een totaal van 144.

Luiten schreef in 2013 en 2016 het Dutch Open, toen nog het KLM Open, op zijn naam. Mede door lichamelijke problemen beleeft hij een tegenvallend seizoen. „Het was gewoon niet goed”, zei Luiten bij Ziggo Sport, nadat hij zijn scorekaart had ingeleverd. „Het was ver onder mijn niveau. Het is meer vechten tegen mezelf dan dat ik vrijuit sta te spelen en dan kom je tekort.”

Hij gaf toe teleurgesteld te zijn. „Ik kom hier met een ander doel dan om thuis te zitten in het weekend. Logisch dat het dan tegenvalt. Ik streef het hoogste na, daar ben je sportman voor. Als dat niet lukt, is het vervelend. Deze week somt het hele jaar op”, omschreef hij het zware jaar dat hij doormaakt.

Eerder op de dag miste Wil Besseling ook al de cut op de Dutch Open. De 35-jarige Besseling, die twee jaar geleden zevende werd en daarmee de beste Nederlander was, kende met een ronde van +3 wederom een teleurstellende dag. Hij was donderdag begonnen met een ronde van 74 slagen.

Negen Nederlanders

In totaal hebben negen Nederlandse golfers de schifting overleefd. Sven Maurits is met de twaalfde plaats momenteel de beste Nederlander. Hij staat op -7, vijf slagen meer dan de Zweed Kristoffer Broberg die met een totaal van 132 slagen (-12) alleen aan de leiding gaat.

Darius van Driel herstelde zich van een ronde par op de eerste dag met 66 slagen. Hij steeg na zeven birdies en een bogey 55 plaatsen en staat met een totaal van 138 gedeeld achttiende. Daan Huizing en Philip Bootsma staan gedeeld dertigste op -5. Mike Toorop en Rowin Caron kwamen op -4 en Lars van Meijel en Nordin van Tilburg staan op 3 slagen onder het baangemiddelde. Koen Kouwenaar heeft met een totaal van 142, twee slagen onder het baangemiddelde net de cut gehaald.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop