Sport/Autosport
1625862566
Autosport

Ferrari gespaard in Abu Dhabi

Charles Leclerc

Charles Leclerc

De Formule 1-stewards in Abu Dhabi hebben Ferrari bestraft met een boete van 50.000 euro. Van het schrappen van coureur Charles Leclerc uit de uitslag is dus geen sprake.

Charles Leclerc

Charles Leclerc

Bij de Ferrari-coureur werd voorafgaand aan de Grand Prix van Abu Dhabi geconstateerd dat de hoeveelheid brandstof afweek van het doorgegeven aantal van het team. Er bleek een verschil van 4.88 kilogram te zijn. Ferrari kwam er echter met een boete vanaf, Leclerc behoudt dus zijn derde plek in de race-uitslag.

De Ferrari-motor ligt sinds de zomerstop al onder een vergrootglas. De FIA vaardigde na vragen van onder meer Red Bull Racing al enkele nieuwe, technische richtlijnen uit. De Italianen profiteerden mogelijk van mazen in de wet en zouden door gesjoemel met de brandstoftoevoer extra motorvermogen hebben gecreëerd, zo klinkt het in de wandelgangen.

De rode renstal kwam in de tweede seizoenshelft verrassend sterk voor de dag. Sinds de FIA in de zaak dook, zijn Leclerc en teamgenoot Sebastian Vettel opvallend genoeg echter een stuk minder dominant.