Sport/Tennis
1626626
Tennis

Nederlandse tennissers in Davis Cup onderuit tegen Frankrijk

De teleurstelling is groot bij Robin Haase.

De teleurstelling is groot bij Robin Haase.

De Nederlandse tennissers hebben in de Wereldgroep van de Davis Cup verloren van Frankrijk. Robin Haase ging in een spannende vijfsetter onderuit tegen Adrian Mannarino. Daardoor kwamen de Oranje-tennissers op een onoverbrugbare 1-3 achterstand te staan.

De teleurstelling is groot bij Robin Haase.

De teleurstelling is groot bij Robin Haase.

Haase liet in de partij een uitgelezen kans liggen om op een 2-0 voorsprong in sets te komen. De nummer 42 van de wereld verspeelde, nadat hij het eerste bedrijf met 6-3 had gewonnen, een 5-3 voorsprong. In de tiebreak boog hij het hoofd met 5-7. Daarna was Mannarino net de iets betere speler van twee en pakte ook de derde set met 7-5. Haase gaf zich niet gewonnen en knokte zich via een gewonnen tiebreak (7-2) in de vierde set terug in de wedstrijd. Er ontspon zich in Albertville een spannend slotstuk. Daarin trok Mannarino met 7-5 aan het langste eind. 

De Nederlandse tennissers waren vrijdag veelbelovend aan de confrontatie met regerend kampioen Frankrijk begonnen. Thiemo de Bakker stuntte tegen Mannarino door in drie sets (7-6, 6-3 en 6-3) te winnen. De Bakker, die dit kalenderjaar slechts twee partijen had gespeeld op een klein toernooi, is de nummer 369 van de wereld, Mannarino staat 25e en verving Lucas Pouille, die zich op het laatste moment afmeldde. Daarna kon Haase het succes echter geen passend vervolg geven. Hij verloor van Richard Gasquet (nummer 33). De Hagenaar ging in vier sets (4-6, 6-7, 6-3 en 5-7) ten onder. Een dag later verloren Jean-Julien Rojer en Haase ook het dubbelspel. De stunt van De Bakker kreeg uiteindelijk dus geen vervolg.