Nieuws/Sport
1628863
Sport

Poltavets begeleidt schaatser vanuit huis

'Sommige Nederlanders niet blij met terugkeer Verweij'

Koen Verweij in gesprek met Kosta Poltavets.

Koen Verweij in gesprek met Kosta Poltavets.

Vooruitlopend op de vraag of Denis Joeskov de strijd tegen het IOC in zijn voordeel gaat beslechten, blijft de Russische schaatscoach Kosta Poltavets zijn pupil Koen Verweij vanuit Nederland begeleiden. 

Koen Verweij in gesprek met Kosta Poltavets.

Koen Verweij in gesprek met Kosta Poltavets.

"Ik heb dagelijks contact met Koen. Hij wordt in Pyeongchang opgevangen door bondscoach Geert Kuiper en Desley Hill. We hebben een aantal afspraken gemaakt, ook over de ploegachtervolging. Voor Koen gaat alles gewoon door, daar ben ik heel erg blij mee.”

Coachen op afstand wil hij het niet noemen. "Daarvoor moet je lijfelijk bij een atleet aanwezig zijn. Je moet hem in de ogen kunnen kijken, observeren hoe hij zich gedraagt en voelt. Ik hoop dat het, ondanks deze situatie, straks allemaal goed voor hem zal uitpakken. Eerlijk gezegd heb ik daar een prima gevoel over.”

Lees ook: Enorme tegenvaller voor Koen Verweij

"Aan de andere kant merk ik dat er binnen TeamNL een aantal mensen is dat blij is met deze onduidelijke situatie. Op deze manier denken ze een concurrent minder te hebben. Niemand in het Nederlandse schaatsen is er blij mee dat hij momenteel zo sterk is, omdat ze weten dat hij een serieuze medaillekandidaat is. Voor sommige mensen van LottoNL-Jumbo geldt dat voor de 1000 en 1500 meter. De mensen van Clafis misgunnen hem zijn plek op de massastart. Wat ik zie en hoor is dat een aantal Nederlandse atleten niet blij met hem is.”