Nieuws/Sport
1629054
Sport

Voetballer van het Jaar: Schaars steekt Ajacied voorbij

Extra tegenvaller voor Ziyech

Hakim Ziyech is de koppositie kwijt.

Hakim Ziyech is de koppositie kwijt.

Stijn Schaars is de nieuwe leider in het klassement Voetballer van het Jaar. De aanvoerder van sc Heerenveen is Hakim Ziyech voorbijgestoken. 

Hakim Ziyech is de koppositie kwijt.

Hakim Ziyech is de koppositie kwijt.

De ervaren middenvelder werd door rapporteur Kees Kist beloond met een 7 voor zijn optreden in het duel met FC Twente, dat door de Friezen met 1-0 werd gewonnen. 

Bekijk ook: Alle goals uit 21e speelronde in Eredivisie op een rij

Stijn Schaars stijgt een plekje.

Stijn Schaars stijgt een plekje.

Ziyech, die tegen NAC Breda (3-1) de derde en laatste Ajax-treffer voor zijn rekening nam, moest het doen met een 6 en verloor zodoende de koppositie. Het verschil tussen beide koplopers is echter minimaal: 111 om 110,5.

Lees ook: Ziyech heeft spijt: 'Maar ik heb ook emoties'

Ziyech kende sowieso een niet al te prettig weekeinde. Ondanks zijn treffer werd het raspaardje van Ajax door een gedeelte van het Amsterdamse publiek uitgefloten vanwege zijn balverlies. 

Ryan Thomas van PEC Zwolle en Oussama Assaidi van FC Twente staan gedeeld derde. Het duo verzamelde tot dusver 109,5 punten. Jorrit Hendrix is op plek vijf de eerste speler van Eredivisie-koploper PSV met een totaal van 108.

Elftal van de Week

Schaars is de enige speler van de top vijf van het klassement die een plekje in het Elftal van de Week van de 21e speelronde heeft weten te veroveren. Ook teamgenoot en matchwinner Daniel Høegh is van de partij.

Het Friese tweetal is niet het enige duo. Ook PSV (Santiago Arias en Luuk de Jong), AZ (Thomas Ouwejan en Fredrik Midtsjø) en Sparta (Soufyan Ahannach en Loris Brogno) leveren twee spelers. Frenkie de Jong (Ajax), Mason Mount (Vitesse)en Lars Unnerstal (VVV-Venlo) completeren als eenlingen het elite-elftal. 

Bekijk ook: 'Ajax kwam de afspraken niet na'

Het Elftal van de Week van de 21e speelronde.

Het Elftal van de Week van de 21e speelronde.