Nieuws/Sport
162971
Sport

Hole-in-one kan ronde Garcia niet redden

Sergio Garcia

Sergio Garcia

PONTE VEDRA BEACH - Een fabelachtige hole-in-one heeft de openingsronde van golfer Sergio Garcia bij het Players Championship in Florida nauwelijks kunnen redden. De glorieuze winnaar van de Masters vorige maand in Augusta sloot zijn eerste omloop op de TPC Sawgrass in Ponte Vedra Beach af met een score van 73 slagen, 1 boven het baangemiddelde (par). Daarmee staat de Spanjaard meteen al zes slagen achter op de twee leiders Mackenzie Hughes uit Canada en William McGirt uit de Verenigde Staten.

Sergio Garcia

Sergio Garcia

Vier weken na zijn eerste en langverwachte majortitel keerde Garcia donderdag terug op de golfbaan. Hij speelde nogal wisselvallig, maar op de zeventiende hole zat alles mee. Het balletje verdween na zijn tee-shot meteen in de hole. Het was de achtste 'ace' in de historie van het prestigieuze toernooi, dat met 10,5 miljoen dollar (circa 9,6 miljoen euro) is gedoteerd.

Voor Garcia was het zijn twaalfde hole-in-one in zijn loopbaan. ,, Het was een mooie slag, maar ik zou het nog wel een keer kunnen doen. Het was leuk om te zien hoe het balletje er eerst langs stuiterde en daarna terugrolde in de hole'', merkte Garcia nuchter op.