Nieuws/Sport
162977
Sport

'Real werkt aan miljoenencontract voor 16-jarige die debuut nog moet maken'

Vinicius Junior

Vinicius Junior

RIO DE JANEIRO - In het Braziliaanse voetbal dient zich naar verluidt een nieuwe voetbalsensatie aan. Vinicius Junior is pas zestien jaar, maar Real Madrid wil hem al hebben. De getalenteerde aanvaller moet zijn debuut op het hoogste niveau echter nog maken. Dat kan zaterdag gebeuren in het befaamde Maracanã in Rio de Janeiro waar zijn club Flamengo aan de nieuwe competitie begint tegen Atlético Mineiro.

Vinicius Junior

Vinicius Junior

Vinicius Junior leidde het Braziliaanse jeugteam (onder 17 jaar) in maart in Chili naar de Zuid-Amerikaanse titel. Met zeven treffers werd hij topscorer van het evenement. Ook kreeg hij de prijs voor de beste speler van het toernooi. Daarna besloot de technische leiding van Flamengo hem wijselijk naar de A-selectie over te hevelen. Bij het WK onder 17 in oktober in India wil Vinicius opnieuw schitteren.

De jonge spits wordt nu al geroemd om zijn snelheid, zijn behendigheid, zijn trucs en de onverschrokken manier waarop hij de duels aangaat met verdedigers. Volgens Spaanse en Braziliaanse media werkt Real Madrid momenteel aan een miljoenencontract voor hem.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop