Nieuws/Sport
1630139
Sport

Kramer: 'Bloemen niet veel gezien'

Sven Kramer snelt door de bocht.

Sven Kramer snelt door de bocht.

Na zes weken zonder wedstrijd kwam Sven Kramer tijdens een olympische testwedstrijd uitstekend voor de dag in Gangneung. 

Sven Kramer snelt door de bocht.

Sven Kramer snelt door de bocht.

De 31-jarige Nederlander zegevierde in een testwedstrijd op de drie kilometer, en deelde een tikje uit aan directe concurrent Ted-Jan Bloemen richting de Winterspelen. 

Lees ook:

- 'Ik heb niet geprobeerd Kramer aan te vallen'

"Dit was belangrijk voor mij, omdat ik zes weken alleen maar had getraind. Ik wilde graag weer een fijn ritje rijden. Zo'n drie kilometer is fijn om te rijden, zeker als die zo goed gaat als vandaag", verklaarde Kramer zes dagen voor de olympische vijf kilometer. 

Kramer liet Bloemen vier seconden achter zich. "Ik heb hem niet veel gezien, maar ik vond het wel leuk. Wat mij betreft treffen we elkaar nog twee keer. Maar goed, ik ben vooral blij met mijn eigen rit. Natuurlijk ben ik ook tevreden over de tijd en het wereldrecord laagland."

Kramer toonde zich ondanks zijn vlakke rit kritisch. "Een 18.6 opening moet eigenlijk niet op de drie kilometer. Ook al startte ik in de buitenbocht. Dat moet nog een halve seconde sneller. Het is fijn als het goed gaat, maar je hebt er weinig aan. Ik denk dat ik de eerste drie kilometer van de vijf ook op deze manier kan rijden."

Kramer deelde een tikje uit aan Bloemen. "Nu wel lekker dit, anders had ik gezegd dat het niets uitmaakt", grapte de veelvoudig wereldkampioen.