Nieuws/Sport
1630361
Sport

Bloemen heeft complimenten over voor grote concurrent

'Ik heb niet geprobeerd Kramer aan te vallen'

Ted-Jan Bloemen (rechts) in het begin van de rit.

Ted-Jan Bloemen (rechts) in het begin van de rit.

Ted-Jan Bloemen kreeg in een olympische testwedstrijd behoorlijk klop van Kramer, maar dat leek de Nederlandse Canadees niet te deren. 

Ted-Jan Bloemen (rechts) in het begin van de rit.

Ted-Jan Bloemen (rechts) in het begin van de rit.

"Ik was nog niet bezig met de vijf en de tien kilometer. Ik heb vandaag ook niet geprobeerd om Kramer aan te vallen", verklaarde Bloemen na zijn rechtstreekse duel met Kramer op de drie kilometer. "Ik was met mijn eigen race bezig en probeerde mijn plan en techniek op orde te krijgen. Dit was een training." 

Lees ook:

- Uitstekende generale Kramer - Kramer: 'Bloemen niet veel gezien'

Bloemen ziet zichzelf elke dag progressie boeken, maar is nog niet helemaal waar hij moet zijn. "De timing is er nog niet helemaal, maar het gaat steeds beter", aldus de wereldrecordhouder op de vijf en de tien kilometer.

Van een mentale strijd met Kramer wil Bloemen op dit moment nog niet weten. "Dat maakt me niet zoveel uit. Ik vind het mooi om te zien dat het schaatsen steeds beter gaat en dat ik goed aan het herstellen ben van de trainingen en de jetlag."

Bloemen constateerde ook dat Kramer in uitstekende doen is. "Ik heb hem na de race gezegd: 'Sterke race, joh.' Hij leek makkelijk de rondjes 28.5 te rijden. Hij lijkt goed in vorm. Ik kan toch niet meer doen dan mijn best op de vijf en tien kilometer. Ik heb niet in de hand wat hij doet."