Nieuws/Sport
1630632
Sport

'Er gaan tranen vloeien op de 10 kilometer'

Sven Kramer

Sven Kramer

Als Bob de Jong alleen al aan de olympische race op de 10.000 meter in Gangneung denkt, krijgt hij kippenvel. "Het blijft gewoon mijn afstand", zegt de olympisch kampioen van Turijn 2006.

Sven Kramer

Sven Kramer

"Het is de eerste keer dat ik tijdens de Olympische Spelen moet toekijken bij een tien kilometer. Dat alleen al geeft een apart gevoel." De Jong, die bij Sotsji 2014 zijn vierde olympische medaille op de 10.000 meter veroverde (brons), wil geen voorspelling doen over de winstkansen van wereldkampioen Sven Kramer, wereldrecordhouder Ted-Jan Bloemen en olympisch kampioen Jorrit Bergsma.

Bob de Jong veroverde in Sotsji brons op de 10 kilometer.

Bob de Jong veroverde in Sotsji brons op de 10 kilometer.

"Dat doe ik niet. Ik heb ze alledrie van dichtbij meegemaakt. Ik ken die jongens goed. Maar er gaan tranen vloeien bij het olympisch schaatstoernooi, ook op de 10.000 meter denk ik. Veel zal afhangen van de loting. Jorrit rijdt in elk geval eerder dan Sven en Ted-Jan, maar als die twee dan daarna weer tegen elkaar loten, komt er een factor bij. Zij kunnen zich dan niet alleen op de tijd van Jorrit focussen. Het zal fantastisch spannend worden."

Lees ook op telesport.nl:

- Kramer: 'Bloemen niet veel gezien'

- 'Ik heb niet geprobeerd Kramer aan te vallen'