Sport/Voetbal
1632568231
Voetbal

Keuken Kampioen Divisie:

Almere City profiteert van puntenverlies bij De Graafschap en NAC

Faris Hammouti viert met Jorrit Smeets de 2-0 zege op Den Bosch

Faris Hammouti viert met Jorrit Smeets de 2-0 zege op Den Bosch

ALMERE - In de strijd om de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie heeft Almere City geprofiteerd van puntenverlies bij concurrenten De Graafschap en NAC Breda. Almere won zelf met 2-0 van FC Den Bosch. De Graafschap kwam thuis tegen Excelsior niet verder dan 1-1. NAC ging met 2-1 onderuit bij FC Volendam.

Faris Hammouti viert met Jorrit Smeets de 2-0 zege op Den Bosch

Faris Hammouti viert met Jorrit Smeets de 2-0 zege op Den Bosch

De Graafschap blijft tweede achter koploper SC Cambuur, dat pas maandag in actie komt tegen FC Eindhoven. De ploeg uit Doetinchem heeft 64 punten, drie minder dan de koploper. Almere City klimt naar de derde plaats met 62 punten. NAC Breda blijft op 59 punten staan en is gezakt naar de vierde plaats.

Almere had aan twee doelpunten genoeg voor een overwinning op de hekkensluiter uit Den Bosch. Faris Hammouti opende de score vlak voor rust. Thomas Verheydt maakte er op aangeven van Hammouti na ruim een uur 2-0 van.

De Graafschap kwam al vroeg op voorsprong tegen Excelsior via een schot van Daryl van Mieghem dat nog licht werd aangeraakt door Robin van der Meer. Het werd gelijk voor de bezoekers uit Rotterdam via een afstandschot van Julian Baas halverwege de eerste helft. Beide ploegen kregen daarna nog grote kansen, maar er werd niet meer gescoord.

Volendam was in eigen huis NAC de baas. Samuele Mulattieri zorgde voor de 1-0. Na ruim een uur kwam NAC gelijk via Mounir El Allouchi, maar vijf minuten later zette Samir Ben Sallam Volendam opnieuw op voorsprong.

Go Ahead Eagles haalde uit tegen FC Dordrecht. In Deventer werd het 5-1. De Eagles klimmen naar de vijfde plaats met 57 punten.

NEC had net als NAC op 59 punten kunnen komen. De Nijmegenaren verloren ondanks een vroege treffer van Elayis Tavsan met 2-1 bij TOP Oss. Rick Stuy van den Herik en Mart Remans scoorden voor de Brabanders, die na de rode kaart van Lorenzo Piqué met tien man verder moesten.