Nieuws/Sport
1633219
Sport

Doneer op talentboek.nl en maak kans op health pakket van Vitaminstore

Knegt en De Leeuw gaan voor Tokio 2020

Daniël Knegt en Koen de Leeuw hopen op deelname aan Tokio 2020.

Daniël Knegt en Koen de Leeuw hopen op deelname aan Tokio 2020.

Wekelijks biedt TELESPORT een talent de kans om zichzelf te presenteren. Als extra steun voor de kampioenen van morgen. Deze week zijn dat Daniël Knegt (34, Hazerswoude) en Koen de Leeuw (25, Waddinxveen) die als duo uitkomen op de paratriatlon.

Daniël Knegt en Koen de Leeuw hopen op deelname aan Tokio 2020.

Daniël Knegt en Koen de Leeuw hopen op deelname aan Tokio 2020.

Daniël Knegt is blind. Hij raakte zijn zichtvermogen kwijt ten gevolge van een ernstig ongeval in 2005 waar hij als militair bij betrokken was. Zijn hoofd was verbrijzeld. Hij verloor zijn zicht, maar niet zijn doorzettingsvermogen en passie. Zo beklom Knegt in 2015 voor het RTL-programma ’Blind naar de top’ met vijf andere visueel gehandicapten de bijna 6.000 meter hoge Kilimanjaro in Tanzania.

In 2012 zou hij als judoka meedoen aan de Paralympics, maar een blessure gooide roet in het eten. In 2020 hoopt hij er in Tokio wel bij te kunnen zijn, maar dan op de paratriatlon. Samen met zijn guide (gids) Koen de Leeuw. De voormalige waterpoloër behoort tot de nationale top in de triatlon.

Sinds anderhalf jaar werken ze intensief samen. Knegt, student aan de TU Delft: „We hebben een blind vertrouwen in elkaar.” De Leeuw: „We vormen een hecht team.” Tijdens het zwemmen en hardlopen zijn ze door een band aan elkaar verbonden. Het onderdeel wielrennen doen ze op de racetandem.

Om zich te plaatsen voor de Paralympics moet er vanaf dit jaar al gepresteerd worden in internationale wedstrijden over de hele wereld. Ze staan nu zesde op de wereldranglijst. Knegt: „Die wedstrijden kosten ons duizenden euro’s. Hopelijk vinden we naast onze huidige sponsors meer mensen en bedrijven die het ons mogelijk maken ons hoofddoel, de Paralympics, te halen.”

Met uw donatie aan Daniël Knegt en Koen de Leeuw maakt u kans op één van de vele prijzen uit het Telesport Talent Prijzenpakket. Zoals een health pakket van Vitaminstore ter waarde van 100 euro.

Kijk voor het prijzenoverzicht en de algemene voorwaarden op talentboek.nl. Daarnaast is het ook mogelijk Knegt en De Leeuw structureel te ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Talentboek.

Ga om Daniël Knegt en Koen de Leeuw direct te steunen naar talentboek.nl, klik op Talenten en vul dan hun naam in het zoekveld in.