Nieuws/Sport
1633362
Sport

Dankbare Seedorf: 'Deportivo verdient dit niet'

Veel belangstelling voor Clarence Seedorf

Veel belangstelling voor Clarence Seedorf

Clarence Seedorf is officieel gepresenteerd als de nieuwe coach van Deportivo La Coruña.

Veel belangstelling voor Clarence Seedorf

Veel belangstelling voor Clarence Seedorf

Deportivo bevestigde maandagavond de komst van de oud-speler van Ajax, Sampdoria, Internazionale, Real Madrid, Milaan en Botafogo. Seedorf is een contract tot aan het einde van het seizoen overeengekomen.

De 41-jarige Seedorf arriveerde maandagmiddag in het noorden van Spanje. Deportivo La Coruña staat teleurstellend achttiende in de hoogste Spaanse voetbalklasse die twintig clubs telt. De ploeg verloor vrijdag van Real Sociedad (0-5). Trainer Cristobal Parralo werd na die smadelijke nederlaag ontslagen.

"Deportivo is een club met veel geschiedenis, ik denk niet dat ze het verdienen om te staan waar ze nu staan", zei Seedorf. "De mensen met wie ik heb gesproken zijn ervan overtuigd dat er kwaliteit is. Ik ben ervan overtuigd dat deze groep de wil heeft om te werken. Ik ben dankbaar dat ik een kans krijg en dat de club gelooft in coaches van een nieuwe generatie. Zidane is daar bij Real een goed voorbeeld van."

Seedorf leidt dinsdag al de training van zijn nieuwe club. De 87-voudig international debuteert volgende week maandag als Real Betis op bezoek komt. Seedorf staat voor zijn derde avontuur als hoofdcoach. Hij was in 2014 een half jaar trainer van AC Milan en ook bij het Chinese Shenzhen FC was zijn verblijf in 2016 maar van korte duur.

Seedorf is op dit moment als enige Nederlandse hoofdtrainer actief in één van de vijf grootste competities van Europa.