Nieuws/Sport
1633373
Sport

’Of ik komende zomer wel ga, weet ik niet’

Younes praat over Napoli

Amin Younes

Amin Younes

Amin Younes wil geen duidelijkheid geven over zijn voetbaltoekomst. De Duitser dook gisteren opeens op bij Jong Ajax, was met zijn openingstreffer tegen Helmond Sport (2-0) medeverantwoordelijk voor de koppositie van het elftal van Michael Reiziger en sprak voor het eerst na zijn afgeketste transfer naar Napoli.

Amin Younes

Amin Younes

"Of ik komende zomer wél  naar Napoli ga, weet ik nog niet, dus kan ik je nu niet vertellen", aldus Younes. "Het gaat er nu om kampioen te worden met Ajax." Younes wilde ook niet uitgebreid op de mislukte tussentijdse overgang ingaan. "De deal ging om persoonlijke redenen niet door. Er is een aantal dingen gebeurd, maar daar wil ik niet over praten.”

Is er nog een kans dat je bijtekent bij Ajax?

"Dat weet ik nog niet. Maar ik kan niks uitsluiten."

Dus misschien dat je niet bij Napoli tekent, maar nog vijf jaar voor Ajax speelt?

"Dat kan ik niet uitsluiten."

De buitenspeler toonde in de winterkou in elk geval zijn goede wil. "De trainer heeft me gevraagd of ik met Jong Ajax wilde spelen, het was geen verplichting. Het leek me lekker en goed om minuten te maken. Ik heb al negen wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Dus dit was de enige mogelijkheid nog. Bij tien wedstrijden mag dat niet meer", aldus Younes die bij zijn wissel in de zestigste minuut een luid applaus kreeg.

"Ik was niet echt bang dat ik slecht zou worden ontvangen door het publiek. Ik heb altijd alles voor Ajax gegeven en zal dat ook de komende maanden doen. Het is aan mij met mijn inzet de fans weer achter me te krijgen. Ik ben in elk geval blij dat ik het team en Michael Reiziger heb geholpen met mijn doelpunt."