Nieuws/Sport
1633412
Sport

Feyenoord: 'Wij hebben ons aan regels gehouden'

Terence Kongolo (r.) met advocaat Harro Knijff

Terence Kongolo (r.) met advocaat Harro Knijff

Feyenoord betreurt het dat het wordt meegezogen in de zaak Kongolo. Dat stelde Feyenoords huisjurist Joris van Benthem.

Terence Kongolo (r.) met advocaat Harro Knijff

Terence Kongolo (r.) met advocaat Harro Knijff

Maar Van Benthem maakte aan de arbitragecommissie wel meteen duidelijk dat de club zich aan alle regels heeft gehouden en dat hij grote vraagtekens stelde bij een tweede overeenkomst die Kongolo zou hebben getekend, waarmee hij de helft van zijn eigen deel van de transfer aan zijn zaakwaarnemer zou afstaan.

Van Benthem kan zich niet voorstellen dat Kongolo zo maar akkoord zou gaan met zulke voorwaarden. Van Benthem: "Bizar. Het is ook in strijd met de wet en regelgeving van de KNVB. Ik heb de tweede overeenkomst later gezien en de laatste pagina daarvan met zijn handtekening is exact dezelfde als in het eerste contract waarin hij geen geld afstaat. Die eerste ligt bij de KNVB en de tweede niet. De conclusie van Feyenoord is dus dat er helemaal geen tweede overeenkomst is. Alleen de eerste is rechtsgeldig."

Tegen het kamp Alkan vatte Van Benthem de zaak kort en bondig samen: "Het heeft allemaal te maken met boosheid en teleurstelling over het verlies van een speler. Ga anderen, zoals Feyenoord daarin niet meeslepen."

Lees in de premiumversie van Telesport/De Telegraaf het hele verhaal over de zaak Kongolo.