Nieuws/Sport
1633624
Sport

Kramer: 'Zo’n wedstrijd rijd je echt niet om te verliezen'

'Ik heb niet in de hand wat hij doet'

Ted-Jan Bloemen

Ted-Jan Bloemen

Ted-Jan Bloemen legde het in aanloop naar de Winterspelen in Pyeongchang in een testwedstrijd af tegen Sven Kramer, maar de Canadees lijkt zich geen zorgen te maken. 

Ted-Jan Bloemen

Ted-Jan Bloemen

"Ik heb helemaal niet geprobeerd om hem aan te vallen", was de verklaring van de Canadese Nederlander. "Ik was gewoon met mijn eigen race bezig en heb nog wat laatste puntjes op de i gezet. Ik word steeds beter en deze wedstrijd was voor mij echt een training. Deze uitslag gaat me dus ook niet aan het twijfelen brengen. Ik kan toch niet meer doen dan mijn best op de vijf en tien kilometer. Ik heb niet in de hand wat hij doet.”

Lees ook:

- 'Reken maar uit welke tijd Kramer uit' Uitstekende generale Kramer 'Ik heb niet geprobeerd Kramer aan te vallen' Kramer: 'Bloemen niet veel gezien'

En de psychologische oorlogsvoering dan? "Daar doe ik vaak niet aan mee. Ik ben er ook niet gevoelig voor.”

Toen Kramer even later het verhaal van Bloemen aanhoorde, vormde zich een veelzeggende lach op zijn gezicht. "Zo’n wedstrijd rijd je echt niet om te verliezen. Iedereen wil gewoon hard rijden. Bergsma rijdt ook een van zijn beste races van het seizoen.”

Toch was Kramer de eerste om te erkennen dat zo’n trainingswedstrijd absoluut niet alleszeggend is. "Voor mij was het belangrijkste dat ik na bijna zes weken zonder een wedstrijd te hebben gereden weer een lekkere ritje kon rijden. Je kiest dan bewust niet voor een vijf kilometer, omdat die over een paar dagen al op het programma staat."