Nieuws/Sport
1633778
Sport

Drastische maatregelen worden genomen in Pyeongchang

Zeer besmettelijk virus schrikt Winterspelen op

De Winterspelen worden vrijdag geopend.

De Winterspelen worden vrijdag geopend.

Verscheidene vrijwilligers en beveiligingsbeamten rond de Winterspelen in Pyeongchang zijn getroffen door het norovirus.

De Winterspelen worden vrijdag geopend.

De Winterspelen worden vrijdag geopend.

In totaal zijn er 41 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Nog eens meer dan duizend vrijwilligers vertonen symptomen van het virus. 900 militairen vervangen hun zieke landgenoten.

Een official van het organisatiecomité laat in een statement weten dat het virus de kop kon opsteken, omdat er problemen zijn met de recycling van het grondwater. Een andere bron meldt weer dat mensen ziek werden, omdat ze door iemand van het keukenpersoneel werden besmet.

Lees hier:

- 'Niet al te panisch doen over norovirus'

Vooral het bergdorp in Pyeongchang heeft last van het zeer besmettelijke virus, dat symptomen als hoofdpijn, diarree en maagpijn met zich meebrengt en zich verspreidt via voedsel of water. 

In het gebied rond het olympisch dorp rijden busjes rond die alle accommodaties controleren, meldt een bron uit het olympisch dorp, die spreekt over 'drastische maatregelen.' Al het keukenpersoneel wordt getemperatuurd en op het norovirus getest.