Nieuws/Sport
16339
Sport

Talenten halen opnieuw uit tegen Rostov

PSV onder 19 overwintert

Sam Lammers (links).

Sam Lammers (links).

PSV onder 19 is een van de acht groepswinnaars geworden in de UEFA Youth League en heeft zich daarmee verzekerd van een plaats bij de laatste zestien. Het team van trainer Geert Brusselers was geen partij voor het zeer zwakke Rostov onder 19 en stond binnen 25 minuten met 4-0 voor. Daarna namen de jonkies van PSV gas terug, maar in de slotfase werd de score opgevoerd naar 6-0. De uitwedstrijd tegen Rostov onder 19 was door PSV onder 19 ook al met 6-0 gewonnen.

Sam Lammers (links).

Sam Lammers (links).

Omdat Atletico Madrid onder 19 en Bayern München onder 19 eerder op de middag al met 1-1 gelijk hadden gespeeld, wist PSV onder 19 dat een zege voldoende was voor de groepswinst. Atletico Madrid onder 19 gaat verder in de play-offs tegen de winnaars van het zogenaamde Domestic Champions Path, waartoe ook Ajax onder 19 behoort. PSV onder 19 bevindt zich bij de laatste zestien van de Youth League in het goede gezelschap van de leeftijdsgenoten van grote clubs als FC Barcelona, Real Madrid en Paris Saint-Germain.

Al na 32 seconden kwam PSV onder 19 op voorsprong op De Herdgang door een goal van Leandro Fernandes. Sam Lammers, die dit seizoen al veel voor Jong PSV en zelfs al even voor de hoofdmacht heeft gespeeld, maakte er 2-0 van. De Belgische jeugdinternational Lennerd Daneels maakte er met twee goals 4-0 van. Daarna kwam een periode van gemiste kansen voor PSV onder 19, dat moeite had om scherp te blijven. Dat was invaller Cody Gakpo wel. De aanvaller zorgde met twee goals voor de 6-0 eindstand, een evenaring van de uitslag in Rostov.