Nieuws/Sport
1633908
Sport

'Als zij meedoet, doe ik ook mee'

Shiffrin heeft Amerikaanse sleutel in handen

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin

De Amerikaanse skiër Ted Ligety wil op de Olympische Spelen in Pyeongchang meedoen aan de gemengde landenwedstrijd, maar wel op één voorwaarde.

Mikaela Shiffrin

Mikaela Shiffrin

"Het hangt er van af of iemand anders meedoet, iemand die een bepalende factor is voor onze kansen op een medaille. Als zij meedoet, doe ik ook mee", zei de 33-jarige Ligety.

De tweevoudig olympisch kampioen doelde daarmee op Mikaela Shiffrin, die echter nog niet heeft bepaald of ze haar toch al volle programma in Pyeongchang uitbreidt met het nieuwe onderdeel.

Ted Ligety

Ted Ligety

Aan de teamwedstrijd doen zestien landen mee. Ieder team bestaat uit twee mannen en twee vrouwen, die via een knock-outsysteem tegen elkaar racen op een parallel reuzenslalom.

De Amerikanen willen met een zo sterk mogelijke ploeg aan de start verschijnen. "Ik haat verliezen", zei hoofdcoach Sasha Rearick. "Als er een wedstrijd is, wil ik winnen. We proberen dus ons best mogelijke team te formeren.''

Ligety, terug na lang blessureleed, start sowieso op de super-G, de combinatie en de reuzenslalom, het nummer waarop hij vier jaar geleden in Sotsji goud pakte.