Nieuws/Sport
1634120
Sport

Alkmaarder sluit zich af voor Joeskov

Verweij gelooft in 'beste rit ooit'

Koen Verweij in actie.

Koen Verweij in actie.

Zijn ploeggenoot Denis Joeskov mag (vooralsnog) niet meedoen met de Winterspelen en zijn trainer Kosta Poltavets is niet welkom bij de Winterspelen in Pyeongchang. Desalniettemin stond Koen Verweij er kalm bij een paar dagen voor het begin van het evenement in Zuid-Korea. 

Koen Verweij in actie.

Koen Verweij in actie.

"Ik heb geen onrustige periode gehad. Ik ben bezig geweest met mijn taak en dat doe ik nog steeds", vertelde de schaatser in de Gangneung Science Oval. "Het was natuurlijk mooi geweest als Kosta hier was geweest, maar dat is nu niet zo", vervolgde Verweij, die in Korea wordt bijgestaan door Desly Hill. 

Lees ook: 'Sommige Nederlanders niet blij met terugkeer Verweij' - Enorme tegenvaller voor Verweij

Joeskov hoopt zich middels een rechtszaak alsnog toegang te verschaffen tot de Spelen, maar daar is Verweij niet mee bezig. "Ik heb mij daar voor afgesloten. Dat weet het team ook. Dat hebben we met z'n allen overlegd. Ik heb geen contact met hem."

"Ideaal was de voorbereiding niet. Dan had ik een seizoen hiervoor nog meer basiswerk moeten doen om nog beter te kunnen zijn. Het doel is om mijn beste rit ooit neer te zetten, om te beginnen met de 1500 meter. Dat kan, zoals ik nu rondrijd zeker."

Verweij jaagt op goud in Zuid-Korea.

Verweij jaagt op goud in Zuid-Korea.

Vier jaar geleden liep Verweij het goud op de 1500 meter op een fractie mis. De 27-jarige schaatser uit Alkmaar denkt dat er deze keer meer inzit. "Het ijs is snel, dan kan ik goed gebruik maken van mijn vermogen. Ik denk dat ik op de goede weg ben om een heel snelle rit neer te zetten. Dan wordt het voor iedereen heel lastig."