1635180
Wielrennen

Weer zege voor LottoNL-Jumbo

Ook Groenewegen sprint naar winst

Dylan Groenewegen is direct succesvol.

Dylan Groenewegen is direct succesvol.

Na Danny van Poppel heeft ook Dylan Groenewegen laten zien dat hij klaar is voor het nieuwe seizoen.

Dylan Groenewegen is direct succesvol.

Dylan Groenewegen is direct succesvol.

De sprinter van LottoNL-Jumbo schreef dinsdag de eerste etappe van de Dubai Tour op zijn naam. Van Poppel won vorige week de openingsrit van de Ronde van Valencia. Voor beide mannen was het de eerste koersdag van het nieuwe jaar.

Groenewegen was in Palm Jumeirah, na een etappe van 167 kilometer, de sterkste in een massasprint. Hij klopte Magnus Cort Nielsen van Astana en Elia Viviani van Quick-Step Floors.

De Amsterdammer was vorig seizoen acht keer succesvol, onder meer tijdens de slotdag van de Tour de France op de Champs-Élysées.

Groenewegen mocht als beloning op het podium liefst drie truien ophalen: de blauwe leiderstrui, de rode puntentrui en de witte trui voor beste jongere.

"Het is mooi om hier te winnen, met al die goede sprinters'', zei de Amsterdammer, die een dag eerder niet mocht aanschuiven bij de persconferentie met de grote namen die meedoen in Dubai. "Vorig jaar was ik er hier een paar keer dichtbij. Ik werd toen twee keer tweede, maar won niet. Ik ben heel blij dat ik het seizoen nu op deze manier kan beginnen, met dank aan het goede werk van mijn team.''