Nieuws/Sport
1638464
Sport

Namli doet oude club sc Heerenveen pijn

PEC Zwolle vecht zich uit dipje

PEC Zwolle speler Younes Namli viert de 2-0

PEC Zwolle speler Younes Namli viert de 2-0

PEC Zwolle heeft zich tegen sc Heerenveen hersteld van een dipje. Na de nederlagen tegen Vitesse en PSV, met tussendoor de bekeruitschakeling door AZ, won de ploeg van trainer John van 't Schip het competitieduel met de Friezen met 3-2. Bij rust leidde de thuisploeg met 2-0.

PEC Zwolle speler Younes Namli viert de 2-0

PEC Zwolle speler Younes Namli viert de 2-0

Trainer John van 't Schip had Mustafa Saymak en Ryan Thomas terug in de ploeg, het duo dat uit tegen PSV nog werd gemist samen met een handvol andere basisspelers. Ook doelman Diederik Boer keerde terug na een schorsing. In de 23e minuut kwam PEC op voorsprong. Youness Mokhtar zette voor, waarna Wouter Marinus kon raak koppen. Ook aan de tweede treffer stond Mokhtar aan de basis. Hij zette Younes Namli vrij voor doelman Martin Hansen. De aanvaller, die afgelopen zomer nota bene transfervrij overkwam van sc Heerenveen, rondde beheerst af.

Heerenveen bracht in de 69e minuut de spanning terug in de tot dan na rust tamme wedstrijd. Stijn Schaars bediende Arber Zeneli uit wiens voorzet Denzel Dumfries raak schoot. Saymak bracht de marge vier minuten later al weer op twee (3-1), maar nog was het duel niet beslist. Reza Ghoochannejhad scoorde tien minuten voor tijd op aangeven van Dumfries: 3-2.

PEC is door de zege voorlopig vierde in de eredivisie, Heerenveen staat achtste.