Nieuws/Sport
16385
Sport

Eindhovenaren met Schwaab als derde centrale verdediger

PSV start met Bergwijn tegen Rostov

Steven Bergwijn begint in de basis bij PSV.

Steven Bergwijn begint in de basis bij PSV.

PSV-trainer Phillip Cocu begint dinsdagavond in het Philips Stadion met Steven Bergwijn in de basis. Tegen FK Rostov vormt de jonge buitenspeler een voorhoede met Luuk de Jong.

Steven Bergwijn begint in de basis bij PSV.

Steven Bergwijn begint in de basis bij PSV.

Cocu kiest tegen de Russen voor een 5-3-2-systeem met de Duitser Daniel Schwaab als derde centrale verdediger. PSV moet winnen om na de winter in de Europa League door te gaan en wil tegengoals dus koste wat het kost voorkomen. 

De 28-jarige Schwaab wordt achterin bijgestaan door de backs Santiago Arias en Joshua Brenet én mandekkers Nicolas Isimat-Mirin en Hector Moreno. 

Brenet keert terug in de basis na een enkelblessure. Afgelopen weekeinde zat hij tegen Roda JC (0-0) nog negentig minuten op de bank. Jetro Willems heeft nog steeds last van de hoofdblessure die hij tegen Atlético Madrid opliep en maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van PSV.

Davy Pröpper, Oleksandr Zinchenko en Bart Ramselaar vormen het middenveld. Andrés Guardado is nog geblesseerd (hamstring) en werkt in Mexico aan zijn herstel. Ook Jorrit Hendrix is nog steeds afwezig. Hij is op de weg terug na een kniekwetsuur.

PSV-trainer Phillip Cocu.

PSV-trainer Phillip Cocu.

Opstellingen

PSV: Zoet; Arias, Isimat-Mirin, Moreno, Brenet; Schwaab, Pröpper, Ramselaar; Bergwijn, L. de Jong en Zinchenko

FK Rostov: Dzhanaev; Kudryashov, Mevlja, Cesar Navas, Granat, Kalachev; Gatscan, Noboa, Erokhin; Poloz, Azmoun