Nieuws/Sport
1638592
Sport

Narsingh op dreef met Swansea City

Luciano Narsingh (links) met Swansea City  overtuigend naar de laatste 16

Luciano Narsingh (links) met Swansea City overtuigend naar de laatste 16

SWANSEA - Swansea City heeft zich overtuigend geplaatst voor de laatste zestien van de FA Cup. De ploeg won de replay tegen Notts County met 8-1. Het is eerste duel tussen de twee clubs was in 1-1 geëindigd, waarna de twee ploegen op herhaling moesten.

Luciano Narsingh (links) met Swansea City  overtuigend naar de laatste 16

Luciano Narsingh (links) met Swansea City overtuigend naar de laatste 16

Luciano Narsingh had een belangrijk aandeel in de ruime zege. De oud-speler van PSV gaf drie keer een assist. Hij stond hierbij aan de basis van de eerste en vierde treffer, die beide werden gemaakt door Tammy Abraham, en het derde doelpunt van Nathan Dyer. In de tweede helft scoorden Kyle Naughton, Wayne Routledge, Tom Carroll en Daniel James ook nog.

Voor Notts County was Noor Husin trefzeker.

Swansea City, waar ook Mike van der Hoorn in de basis begon, speelt in de volgende ronde tegen Sheffield Wednesday.

Ook Rajiv van La Parra was belangrijk voor zijn club Huddersfield Town in het duel met Birmingham City. Na de reguliere speeltijd eindigde het duel in 1-1. Een verlenging moest de beslissing brengen. Steve Mounie maakte al na vier minuten de 2-1 en vlak daarna zorgde invaller Van la Parra voor de beslissende 3-1. Tom Ince maakt er in de slotfase nog 4-1 van. Hij maakte ook de eerste treffer voor Huddersfield, waar Terence Kongolo de hele wedstrijd meedeed.

De enige treffer van Birmingham werd gemaakt door Che Adams.