Sport/Voetbal
1638684423
Voetbal

Speelronde 33 in Eredivisie mogelijk verzet door Grand Prix

Ajacied Daley Blind in duel met Donyell Malen van PSV.

Ajacied Daley Blind in duel met Donyell Malen van PSV.

AMSTERDAM - De voorlaatste speelronde in de Eredivisie vindt dit seizoen mogelijk niet op zondag 3, maar op zaterdag 2 mei plaats.

Ajacied Daley Blind in duel met Donyell Malen van PSV.

Ajacied Daley Blind in duel met Donyell Malen van PSV.

Reden voor de mogelijke verplaatsing is de Grand Prix van Zandvoort, die op zondag 3 mei verreden wordt. Rond de GP wordt een enorme drukte verwacht in de Noord-Hollandse kustplaats, terwijl er in speelronde 33 ook nog eens een thuiswedstrijd voor zowel Ajax als AZ op het programma staat.

Het verzoek is daarom bij de KNVB en Eredivisie CV neergelegd om het complete programma een dag naar voren te halen. Alle duels in de Eredivisie moeten in speelronde 33 op hetzelfde moment worden afgewerkt. De voetbalbond overlegt met de betrokken partijen of de wedstrijden mogelijk een dag eerder gespeeld kunnen worden, aldus een woordvoerder.

Weinig ruimte

Veel ruimte op de kalender is er echter niet, ook omdat zowel voor als na de voorlaatste speelronde in de Eredivisie midweeks de halve finales van de Champions League (dinsdag en woensdag) en de Europa League (donderdag) worden gespeeld.

Met vier ploegen (Ajax in de Champions League en AZ, Feyenoord en PSV in de Europa League) moet de KNVB rekening houden met mogelijke Nederlandse inbreng. Afgelopen seizoen zorgden de Europese successen van Ajax, dat in de Champions League doordrong tot de halve finales, tot heel wat knelpunten in het competitieprogramma.

Bekijk hier het programma en de stand in de Eredivisie