Nieuws/Sport
16392
Sport

Oranje-estafettes naar finale op WK kortebaan

Ranomi Kromowidjojo op archiefbeeld

Ranomi Kromowidjojo op archiefbeeld

WINDSOR - De Nederlandse zwemsters hebben zich dinsdag bij de WK kortebaan geplaatst voor de 4x100 meter vrije slag. Het kwartet met Maud van der Meer, Kim Busch, Robin Neumann en Ranomi Kromowidjojo zette in het Canadese Windsor met 3.33,59 de derde tijd neer in de series. Dat was wel ruim vier seconden langzamer dan de Canadese vrouwen. Ook Italië was sneller. In de nacht van dinsdag op woensdag is de finale van het onderdeel.

Ranomi Kromowidjojo op archiefbeeld

Ranomi Kromowidjojo op archiefbeeld

De estafette bij de mannen op de 4x100 meter vrij met Nyls Korstanje, Ben Schwietert, Dion Dreessens en Kyle Stolk slaagde er ook in zich te plaatsen voor de finale later in de nacht. Het Nederlandse viertal zette 3.12,07 op de klok en dat was goed voor de zevende tijd. De Franse zwemmers waren het snelst. Die bleven met 3.08,05 Rusland, Australië en de VS nipt voor.

Kira Toussaint plaatste zich voor de halve finales op de 100 meter rugslag. De 22-jarige Nederlandse zwom met 57,50 de tiende tijd. Maaike de Waard bleef met 58,78, zeven tienden van een seconde verwijderd van plaatsing voor de halve finales.

Marrit Steenbergen en Sharon van Rouwendaal wisten zich niet te plaatsen voor de finale op de 200 meter vrije slag. Het lukte de twee Nederlandse zwemsters niet om bij de eerste acht te eindigen. Ook Kyle Stolk strandde in de series. De 20-jarige zwemmer werd gedeeld 19e op de 200 meter wisselslag.

Maarten Brzoskowski plaatste zich eerder op de dag voor de finale op de 400 meter vrije slag. Die wordt in de nacht van dinsdag op woensdag afgewerkt.