Nieuws/Sport
1639659707
Sport

’Tiger Woods kan snel van ziekenhuis naar huis’

Tiger Woods op archiefbeeld.

Tiger Woods op archiefbeeld.

AMSTERDAM - Ruim tweeënhalve week na zijn zware auto-ongeluk in de buurt van Los Angeles mag Tiger Woods zich opmaken voor een spoedig vertrek uit het ziekenhuis. De 45-jarige topgolfer kan zijn herstel waarschijnlijk op korte termijn thuis voortzetten.

Tiger Woods op archiefbeeld.

Tiger Woods op archiefbeeld.

Woods kreeg eind februari een zwaar, eenzijdig ongeluk met zijn SUV waaruit hij door de brandweer bevrijd moest worden. In het ziekenhuis moest de Amerikaan aan onder meer een aantal beenbreuken en een verbrijzelde enkel worden geholpen.

Collega-golfer Rory McIlroy vertelt dat hij even met zijn onfortuinlijke collega heeft kunnen praten. „Het gaat een stuk beter met Tiger. Als het een beetje meezit, kan hij binnenkort naar huis om van daaruit verder te werken aan zijn herstel. Hij verheugt zich er op weer bij zijn kinderen en zijn familie te zijn.”

Veel steun

Woods werd na de eerste behandelingen na zijn ongeluk van het ene naar het andere ziekenhuis overgeplaatst, waar de focus meer op zijn revalidatie kwam te liggen. Veel bekende Amerikanen (waaronder Barack Obama en Donald Trump) én Amerikaanse sporters (onder meer zijn ex Lindsey Vonn, Serena Williams en collega’s Jack Nicklaus en Justin Thomas) betuigden kort na het zware ongeluk van Woods hun steun.

„Dat deed veel met me. Jullie helpen me door deze zware tijd”, sprak Woods daar vorige week zijn dankbaarheid al voor uit.