Nieuws/Sport
1641281
Sport

Feyenoord-trainer denkt aan wijzigingen tegen FC Groningen

Van Bronckhorst heeft spijt van wisselbeleid

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst zegt niet geschrokken te zijn van de kritiek, die is toegenomen na de nederlaag tegen VVV. Maar als hij het over mocht doen zou hij een ander wisselbeleid hebben gevoerd tijdens het met 1-0 verloren duel.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord krijgt morgenavond tegen FC Groningen de kans om zich te revancheren, al zet dat weinig zoden meer aan de dijk tijdens de inhaalrace. De achterstand op de nummers twee en drie is opnieuw verder opgelopen. De competitie is nu al grotendeels mislukt voor de Rotterdammers.

Van Bronckhorst, tijdens zijn wekelijkse ontmoeting met de media: "Je weet dat er kritiek komt als je wedstrijden verliest en het niet jouw kant op loopt. Natuurlijk zou ik het tegen VVV anders hebben gedaan (hij bracht Robin van Persie pas in de 82e minuut voor Nicolai Jørgensen, red.), omdat het niet zo afloopt als ik hoop. Achteraf is het makkelijk. Het gaat om het gevoel tijdens een wedstirjd en daarop neem je beslissingen. Ik neem scenario’s door, kijk naar het spelbeeld en ik kijk hoe spelers in een wedstrijd zitten."

Die zaten er niet goed in… "Sam Larsson zat totaal niet in de wedstrijd. Door hem te wisselen met Jean-Paul Boëtius, een linksbuiten voor een linksbuiten dus, hoop ik het team te helpen. Voor Jean-Paul het moment om iets te laten zien. Een andere speler, die meer diepte in zijn spel heeft. Wat Nico (Jørgensen) betreft hetzelfde verhaal. Hij heeft geen kans gehad in de wedstrijd. Je wacht op het moment om hem te wisselen. Ik zette een spits voor een spits in."

Een ander tactisch plan had ook gekund? "Als je iets moet forceren kun je een extra spits brengen en met drie verdedigers gaan spelen. Maar dat was op dat moment niet de juiste keuze. Een optie was ook om Jens Toornstra eraf te halen, dan kun je Robin op tien zetten of Robin in de spits en Nico op tien. Maar als er nu een speler gevaarlijk was, was dat Jens."

Er is wel meer keuze, ook in de defensie met Botteghin weer helemaal fit. "Hij is klaar om te spelen en zit er ook tegenaan. Wanneer het moment komt om dingen te wijzigen in de defensie? Ik heb gezien hoe we die goal tegen krijgen bij VVV (Renato Tapia moest een overtreding maken op de rand van het strafschopgebied, wat leidde tot een penalty, red.). Hoe we daar staan, dat is gewoon niet goed. Dat kost ons de wedstrijd. Ik kijk steeds naar het team en naar de linies. Als het moment er is om in te grijpen, doe ik dat."

Ridgeciano Haps, een aankoop, moet blijven wachten op zijn kans nu? "Tyrell Malacia heet het fantastisch opgepakt en maakt een sterke ontwikkeling door. Door blessures van anderen moest hij er in een keer staan tegen Napoli. Haps is een tijdje weggeweest door een blessure en heeft nu weer minuten gemaakt. Ik kijk steeds hoe mijn spelers het doen op de trainingen en hoe ze er fysiek voor staan."