Sport/Voetbal
1641697726
Voetbal

Chili en Peru blijven jacht maken op WK-opponent Oranje

Byron Castillo (links)

Byron Castillo (links)

Chili en Peru leggen zich nog niet neer bij deelname van Ecuador aan het komende wereldkampioenschap voetbal. De voetbalbonden van beide landen stappen naar sporttribunaal CAS omdat ze het niet eens zijn met het besluit van de FIFA in de zaak rond voetballer Byron Castillo.

Byron Castillo (links)

Byron Castillo (links)

Ecuador speelde in WK-kwalificatiewedstrijden met Castillo. Volgens de Chileense bond blijkt uit documenten dat de rechterverdediger in 1995 in Tumaco in Colombia is geboren en niet, zoals vermeld op zijn officiële documenten, in 1998 in Villamil Playas in Ecuador.

Disciplinaire commissie

De disciplinaire commissie van de FIFA besloot eerder deze maand, na analyse van de inzendingen van alle partijen, om het onderzoek tegen de Ecuadoraanse voetbalbond te sluiten. Chili ging daarna in beroep, maar ook dat bleek tevergeefs. De FIFA bevestigde het besluit „dat de speler het permanente staatsburgerschap van Ecuador heeft volgens artikel 5, paragraaf 1 van de uitvoeringsbepalingen van de statuten van de FIFA.”

Chili en Peru proberen nu via het CAS alsnog hun gelijk te halen.

Ecuador eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone voor het WK als vierde. Peru greep met een vijfde plaats net naast een WK-ticket. Chili werd zevende.

Ecuador is op het WK ingedeeld in een groep met Nederland, Senegal en Qatar.