Sport/Wielrennen
1642071135
Wielrennen

Ex-wielrenner Boonen ontsnapt aan drama

Tom Boonen

Tom Boonen

Voormalig wereldkampioen wielrennen Tom Boonen mag zichzelf sinds afgelopen zaterdag kampioen noemen in de CN Prototype Divisie van de Supercar Benelux Challenge. Op zondag ging het echter goed mis toen de nieuwbakken kampioen samen met collega Kenneth Heyer hard van de baan ging. De Mercedes van de Duitser miste daarbij maar net het hoofd van de Belg..

Tom Boonen

Tom Boonen

„Ik had net het stuur van ons Norma-prototype overgenomen”, stelde een wat ontdane Boonen achteraf. „Daarom moest ik me langs een pak tragere wagens terug naar voren proberen te vechten. Eén van die auto’s was de Mercedes van Heyer. Hij gaf me wat ruimte, maar toen ik langszij kwam, stuurde hij in en raakten we elkaar.”

Beide bolides schoven met een rotvaart richting bandenmuur, waarbij de Mercedes omhoog werd gekatapulteerd en met een harde klap bovenop Boonens Norma belandde. „Gelukje gehad. De auto belandde letterlijk 10 centimeter van mijn hoofd”, besefte Boonen maar al te goed. „Maar ik begrijp niet hoe een rijder met de ervaring van Heyer zo een inschattingsfout kan maken.”

Bekijk hier de foto van de crash:

Zo eindigt een bijzonder weekend voor Boonen toch in mineur. De wereldkampioen wielrennen van 2005 had zaterdag in Assen zijn allereerste titel in de autoracerij gepakt. Hij veroverde het kampioenschap nadat hij op het TT-circuit in Assen de eerste manche van het weekend won met teamgenoten Thomas Piessens en Sam Dejonghe.