Nieuws/Sport
16441
Sport

Van Bronckhorst langer bij Feyenoord

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst gaan twee jaar langer met elkaar door, tot de zomer van 2019. Beide partijen hebben een principeakkoord bereikt over verlenging van het contract van de hoofdtrainer.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst.

Feyenoord laat daarmee niets aan het toeval over. De Rotterdamse club heeft voor vertrouwen richting de eigen trainer en spelersgroep gezorgd door 48 uur voor het cruciale duel met Fenerbahçe de contractverlenging bekend te maken.

Daarmee laat Feyenoord blijken dat winnen of verliezen tegen de Turkse ploeg van Dick Advocaat niets afdoet aan het werk van de oud-international die met zijn ploeg aan kop gaat in de Eredivisie. Hoewel een eerdere, grote voorsprong op de concurrentie uit handen is gegeven blijft de koppositie van Feyenoord opmerkelijk. Het elftal is op papier minder sterk dan dat van Ajax en PSV, de club kan niet dezelfde salarissen betalen en loopt in begroting nog altijd ruim achter bij de concurrenten. Maar sportief ligt Feyenoord – zij het nipt ten opzichte van Ajax – voor. 

'Verder groeien'

Van Bronckhorst vindt het belangrijk dat er al vroeg duidelijkheid is gecreëerd. „Het is duidelijk dat ik het erg naar mijn zin heb bij Feyenoord. De club als geheel doet het goed, maar zeker ook als staf en selectie hebben we stappen gezet. Ik zie bovendien nog volop mogelijkheden om verder door te groeien. Als alle partijen tevreden zijn ligt het voor de hand om ook na dit seizoen door te gaan."

Van Geel

Technisch directeur Martin van Geel was anderhalf jaar terug vastbesloten toen hij een keuze moest maken uit de kandidaten voor de opvolging van Fred Rutten. Hij heeft Van Bronckhorst vanaf dag één gesteund en zit op één lijn met zijn trainer. 

Van Geel: „Gio is een professional in alle opzichten. We zijn blij dat hij hier langer blijft. De samenwerking van Giovanni met iedereen bij Feyenoord is uitstekend. Hij past in de visie van de club.’’