Sport

Geblesseerde snowboardster komt tijd te kort

Maas heeft een probleem bij Spelen

Cheryl Maas

Cheryl Maas

Matty van Wijnbergen

Allesbehalve in topconditie verschijnt Cheryl Maas dit weekend op het onderdeel Slopestyle.

Cheryl Maas

Cheryl Maas

Matty van Wijnbergen

De 33-jarige snowboardster landde anderhalve maand geleden verkeerd en kneusde daarbij haar hielen. "Er zit een vetzakje onder die hielen en die zijn allebei kapot geknald.”

Ze had gehoopt een gooi te kunnen doen naar eremetaal, maar door de fysieke problemen, is ze een stuk voorzichtiger in haar verwachtingen. ,,Ik hoop netjes te kunnen rijden. Als ik mijn run goed land, dan ben ik tevreden en dan verwacht ik in de finale te komen. Het probleem is gewoon dat dit vervelend is als je moet springen. De pijn is wel minder dan die was, maar is er zeker nog wel.”

Maas komt later ook nog in actie op de Big Air, maar bekijkt het vooral dag na dag. "De trainingen gaan vrij goed, maar ik moet ook niet te gek doen. Ik wil geen risico’s lopen. Het herstelproces heeft tijd nodig, maar die tijd heb ik helaas niet.”

Zondag zal tijdens haar kwalificatie moeten blijken of ze in staat is om iets uit te richten. ,,Het duurt gewoon zo lang omdat je er op blijft lopen en springen. Dat is dan balen ja, omdat je je beste runs wilt laten zien. Al moet ik zeggen dat ik er wel iets beter voor sta dan ik verwacht had”, zo houdt ze toch een beetje hoop op een goede afloop.

Lees meer over