Sport/Darts
1646353118
Darts

Michael van Gerwen na belangrijke zege: ’Er zit nog veel meer in het vat’

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen beleeft een vliegende start in de tweede fase van de Premier League Darts. Na de veegpartij van woensdagavond tegen Dimitri Van den Bergh (8-3), klopte de Brabander nu ook Jonny Clayton.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen

Van Gerwen won de partij met 8-5 en profiteerde hiermee van de nederlaag van de Engelse koploper Nathan Aspinall, die onderuit ging tegen Van den Bergh.

Van Gerwen liep in de beginfase van de wedstrijd uit naar 4-2, maar liet zijn opponent terugkomen naar 4-4. Daarna sloeg Mighty Mike toch weer een gat naar 7-4. Clayton won nog een leg en kwam nog even terug tot 7-5, maar daarna maakte Van Gerwen het toch af.

Aspinall, Van Gerwen en Van den Bergh hebben allemaal 15 punten uit elf wedstrijden.

Opluchting

Van Gerwen was zeer tevreden met de zege. „Ik heb hier hard voor gewerkt. Er is iets met Jonny waardoor hij vaak een manier weet te vinden om van mij te winnen. Dus, dat ik nu win, is voor mij wel een opluchting.”

HIj vervolgt tegenover de PDC: „Als je de stand nu ziet, dan weet je dat dit een belangrijke zege is om bij de eerste vier te eindigen. Ik weet dat ik veel beter kan en er zit nog veel meer in het vat, maar wedstrijden als deze geven mij vertrouwen.”

Uitslagen donderdag 6 mei

  • Nathan Aspinall – Dimitri Van den Bergh 6-8
  • James Wade – Jose de Sousa 7-7
  • Gary Anderson – Peter Wright 8-3
  • Michael van Gerwen – Jonny Clayton 8-5
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo