Nieuws/Sport
16476
Sport

Cocu: 'Het is terecht dat je eruit ligt'

PSV-trainer Phillip Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu

"Het is nogal een teleurstelling natuurlijk. De ploeg heeft er alles aan gedaan. Het was een goede wedstrijd, maar we hebben het geluk net niet kunnen afdwingen", aldus PSV-trainer Phillip Cocu na de 0-0 tegen FK Rostov. De Eindhovenaren zijn nu uitgeschakeld in Europa.      

PSV-trainer Phillip Cocu

PSV-trainer Phillip Cocu

"Als het resultaat niet lukt, wil dat niet zeggen dat je slecht hebt gespeeld. We hebben het verschil niet in doelpunten kunnen uitdrukken, dan is het terecht dat je eruit ligt. Al met al hebben we niet de vorm en het niveau van vorig jaar in Champions League," aldus Cocu voor de camera van Ziggo Sport

De oefenmeester vond niet dat PSV te voorzichtig was begonnen aan de beslissende wedstrijd. PSV startte defensief, met vijf verdedigers.

"Ik denk dat we het goed hebben opgebouwd. We voerden de druk steeds verder op. Dat vraagt veel van de discipline van de spelers, om twee of drie keer te schakelen in een wedstrijd. In dit soort wedstrijden is het belangrijk om niet op achterstand te komen. Op het laatst speelden we met zes aanvallers. Heel veel meer risico kun je niet nemen, maar achteraf is het altijd makkelijk praten."