Sport/Voetbal
1647773587
Voetbal

Twee rode kaarten en een pijnlijke nederlaag

PSV ontspoort volledig in Utrecht

PSV is het spoor bijster in Utrecht.

PSV is het spoor bijster in Utrecht.

PSV beleefde zaterdag een pijnlijke avond op bezoek bij FC Utrecht.

PSV is het spoor bijster in Utrecht.

PSV is het spoor bijster in Utrecht.

Niet alleen leed de ploeg van trainer Mark van Bommel de eerste en bovendien forse Eredivisie-nederlaag van het seizoen (3-0), maar ook kregen twee PSV’ers de rode kaart voorgeschoteld. Zowel Nick Viergever als Jorrit Hendrix moest in de tweede helft de kleedkamers opzoeken.

PSV heeft door de nederlaag nu drie punten minder dan Ajax. De koploper van de Eredivisie had het zaterdagavond ook niet makkelijk in Waalwijk, maar kwam wel met de schrik vrij bij RKC: 1-2 zege.

In de eerste helft stonden beide ploegen goed georganiseerd en werden er weinig kansen gecreëerd. Mooi was de 24e minuut waarin Mohamed Ihattaren door een volle Galgenwaard een hart onder de riem kreeg gestoken. De jonge PSV-aanvaller (17) verloor onlangs zijn vader.

In de tweede helft eiste Nick Viergever tot twee keer toe een negatieve hoofdrol voor zich op. De verdediger van PSV veranderde in de 49e minuut een schot van Sander van de Streek van richting waardoor PSV-goalie Jeroen Zoet kansloos bleef. Bij die actie was hij ongelukkig, maar dat was verderop in de helft niet het geval.

PSV loopt rood aan

Een goed kwartier later moest Viergever het veld volledig terecht verlaten. De centrale verdediger voerde een grove en volledig onnodige charge uit op de van PSV overgekomenBart Ramselaar. In eerste instantie gaf arbiter Danny Makkelie een gele kaart aan Viergever. Maar hij had één blik op het videoscherm genoeg om die gele kaart in een rode om te zetten.

Danny Makkelie deelt een rode kaart uit.

Danny Makkelie deelt een rode kaart uit.

In de 75e minuut werd ook Jorrit Hendrix met het schaamrood op de kaken van het veld gestuurd. Ook de middenvelder van PSV produceerde een schandalige overtreding. Deze keer was Simon Gustafson het slachtoffer. Makkelie kon niet anders dan nog een keer rood trekken.

Adam Maher, voormalig PSV, zorgde in de 82e minuut voor de genadeklap namens de thuisploeg. De middenvelder knalde een vrije trap tegen de touwen. Sean Klaiber zorgde voor een laatste hoogtepunt voor de dolblije thuisfans.

Bekijk hier het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie.