Sport/Autosport
1648288874
Autosport

Teambaas Toto Wolff: ’Geen sprake van vertrek Mercedes uit Formule 1’

Toto Wolff met Lewis Hamilton

Toto Wolff met Lewis Hamilton

BRACKLEY - Renstal Mercedes komt ook in 2021 in de Formule 1 uit. Teamchef Toto Wolff heeft alle geruchten over een vertrek uit de koningsklasse van de autosport van de hand gewezen.

Toto Wolff met Lewis Hamilton

Toto Wolff met Lewis Hamilton

„Wij willen mee blijven doen. De Formule 1 is heel belangrijk voor ons”, zei Wolff tegen het tijdschrift Auto, Motor und Sport.

De Formule 1 krijgt ingrijpende wijzigingen in 2021. „Het is nog veel te vroeg om te zeggen dat we definitief in de Formule 1 blijven”, zei Wolff in november vorig jaar. De teams onderhandelen nog daarover met F1-organisator Liberty Media.

De teambaas wil in februari gesprekken met zijn belangrijkste coureur Lewis Hamilton aangaan over een nieuw contract na 2021. „We hebben afgesproken elkaar in december en januari met rust te laten. Als we in februari weer beginnen, zullen we bij elkaar gaan zitten en het bespreken”, zei Wolff over de relatie met de zesvoudig wereldkampioen. Het team stelt op 14 februari de nieuwe bolide voor. Vijf dagen later beginnen de eerste testsessies in Barcelona.