Sport

Ten Hag heeft geen boodschap aan 750.000 euro

Door Van onze Telesportredactie

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.

Hollandse Hoogte

De unieke situatie, dat FC Utrecht zich kan verzekeren van 750.000 euro aan extra inkomsten door op de laatste speeldag te verliezen van AZ is aan trainer Erik ten Hag niet besteed.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag.

Hollandse Hoogte

Als Vitesse onder AZ eindigt in de eindrangschikking, gaat FC Utrecht de Arnhemmers voorbij in de ranking op basis waarvan de tv-gelden worden verdeeld en dat is een lucratieve aangelegenheid. Aangezien er voor FC Utrecht niks meer op het spel staat in Alkmaar, lijkt dat gemakkelijk verdiend geld, maar Ten Hag wil er niks van weten.

,,Ik houd me niet bezig met zulke randzaken. Wij focussen ons op winnen en het belang van de club en dat is het halen van de Europa League”, reageert Ten Hag fel. ,,Met het oog daarop moeten we ons goed voorbereiden op de play-offs. Als je bij zo’n laatste wedstrijd niet gefocust aan de start verschijnt, dan kan zomaar je goede reeks worden onderbroken en heb je een grotere kans op blessures. We willen het goede gevoel vasthouden. Daarom is het voor ons geen issue. In de club niet en op Zoudenbalch niet. En als het voor anderen wel zo zou zijn, dan is het nog altijd zo, dat ik het bepaal. Ik ben verantwoordelijk voor het presteren van het eerste elftal.”

De nadruk die Ten Hag legt op het winnen van de laatste wedstrijd neemt niet weg, dat hij met het oog op de play-offs op een paar posities wil rouleren tegen AZ.

,,Er zullen wat andere spelers aan de start komen, maar we zullen nog altijd met een heel competitief elftal aan de aftrap verschijnen. Het gaat om spelers die ook aan bod kunnen komen in de play-offs en die we wedstrijdritme op willen laten doen.”

Lees meer over